PHP verzió váltása, PHP értékek állítása

www.cms-tarhely.hu

A cPanel tárhelyeinken eddig is lehetőség volt a tárhelyre globálisan megváltoztatni a PHP verziót, illetve az egyes PHP modulokat és értékeket egyedileg szerkeszteni. Ez mellett tárhelyeinken már nem csak globálisan az egész tárhelyre lehet a verziót módosítani, hanem domainenként is állítható a PHP verziója. cPanel felületén elérhető a “MultiPHP INI Editor” és a “MultiPHP Manager” nevű menüpont segítségével lehet a legegyszerűbben beállítani a kívánt PHP verziót.

cPanel MultiPHP Manager

A domainenkénti PHP váltás egy kiegészítő lehetőség, mely a Select PHP Version menüponttal együtt működik a tárhelyen. Egy adott domaint kiszolgáló PHP verzió módosításához a cPanel felületen meg kell nyitni a “MultiPHP Manager” menüpontot, az adott domain melletti checkbox-ot bepipálni, majd a legördülő menüből kiválasztani a használni kívánt PHP verziót, és a változtatást elmenteni.

cPanel MultiPHP Manager

Amennyiben az átállított domain egyéb PHP beállításait (pl. timezone, memory_limit, post_max_size, upload_max_filesize) kívánjuk szerkeszteni, azt a “MultiPHP INI Editor” menüpont megnyitása után, az adott domaint kiválasztva tehető meg.

cPanel MultiPHP Manager

Ha a domainenkénti PHP verzióváltás lehetősége helyett az adott domaint vissza szeretnék állítani az eredeti beállításokra – azaz a “Select PHP Version” menüpont alatt kialakított futtatókörnyezetre, úgy a “MultiPHP Manager”-en belül adott domain melletti checkbox-ot kell bepipálni, majd a legördülő menüből kiválasztani az “inherit” (vagy “örökölt”) lehetőséget, majd a változtatást elmenteni.